Douwe Dedecker

In het kort

Geboortedatum: 3/01/2008
Woont in Bree
Klasse: Micro Max
Kampioenschappen: Rotax BMC en BNL klasse Micro - IAME ASAF en Belgische kampioenschap
Resultaten 2017: 1ste BNL – 2de BMC en 2de Euro-finale Bruck - als eerste Belg mogen meedoen op de Grand finals in Portugal in de Micro-klasse
Resultaten 2018: 1ste Euro-Finale Bruck

Historiek

In 2015 voor de eerste keer in een huurkart...

Douwe begon in mei 2015 voor de eerste keer te karten op het huurkartcircuit. Hij nam deel aan de kids race school, waarbij ze een paar dagen uitleg kregen over hoe ze een kart moeten besturen etc...  Ze reden ook al een aantal sessies op het fun circuit. Al snel begon hij deel te nemen aan de kartwedstrijden tijdens de clubhouse, waar hij al onmiddellijk veel vriendjes maakte. Douwe was telkens paraat tot het einde van het jaar en telkens opnieuw zagen we dat hij evolutie maakte tijdens de wedstrijden. 7 september 2015 krijg hij voor de eerste keer les van Edgar met een huur rotax kart op het groot circuit... Hij reed toen tijden van rond de 2 minuten voor een rondje. Hij bleef de clubwedstrijden rijden, maar na de lessen met Edgar wou hij steeds meer op het grote circuit gaan rijden.

Eigen kart

29 oktober krijg hij zijn eigen Birel kart en heeft hij nog tot in december met Edgar intensief getraind. Na de winterstop is hij in februari terug begonnen met trainen. Koen had immers gezegd dat je zo veel mogelijk rondjes moest rijden en we zagen zijn tijden inderdaad zienderogen verbeteren. Hij werd steeds opgevolgd door Edgar en op 13 april krijg hij zijn Gks team race outfit, waar hij heel fier over was. Toen ging het allemaal heel snel, hij werd opgepikt door zijn ploegmaatjes, waaronder Luca, Liewe, Milan en Thomas, welke hem ook goede raad gaven tijdens de trainingen.

Tijden verbeteren kan enkel als je veel kilometers op het circuit maakt...

Zijn eerste wedstrijd...

Begin julli begon Edgar Douwe zijn klaar te maken voor zijn eerste wedsrijd. Al vlug merkten we dat hij heel grote stappen had gemaakt en gingen zijn tijden rond de 1.06 zitten. Tijd om aan een wedstrijd deel te nemen... het eerste weekend van september was het grote moment en nam hij deel aan de laatste BNL wedstrijd te Genk. Hij kreeg zijn nummer 28 toegekend waar hij wederom fier op was. Wij, als ouders, zagen al vlug dat alles zeer professioneel door gks werd aangepakt, alles werd tot in de puntjes voor hem geregeld tijdens een wedstrijd, zodat wij ook ervan konden genieten.

Blijven doordoen, ook als het een keer minder goed gaat.

Natuurlijk was zijn eerste wedstrijd niet het grootste succes omdat hij het moest opnemen tegen jongens die al enkele jaar reden en al veel ervaring hadden opgedaan, maar Douwe was toch gemotiveerd om hiermee verder te gaan en wou deelnemen aan de resterende BMC wedstrijden in Mariembourg en Genk. Het ging hem steeds beter af en we zagen aan zijn tijden dat hij constanter ging rijden en zo sloot hij zijn laatste wedstrijd zelfs af met een 3de beste tijd.

Intensief blijven trainen...

Verder is hij op dit moment zeer intensief aan het trainen met zijn ploegmaatje Tom Braeken en dit onder het toeziend oog van niemand minder dan Rick Dreezen. Rick heeft van karten zijn werk gemaakt en behoord tot de absolute wereldtop. Begin 2017 is Douwe overgestapt van een Birel – chassis naar een EXPRIT OTK – chassis. In de zomer van 2017 zal hij een 14 daagse trainingsstage volgen in Italië, samen met zijn coach Rick, waar hij zich wil klaar stomen voor een paar WSK wedstrijden in 2018.