Lenn Nijs

In het kort

Geboortedatum:17/08/2009
Woont in Lummen
Klasse: Micro Max
Kampioenschappen: BMC /  BNL
Resultaten 2018 :  Vice-Kampioen BMC / 4e BNL

Historiek

Zijn eerste stapjes in karting

Lenn zette zijn eerste stapjes in karting in augustus 2015 op een indoorkarting in Moniga del Garda (Italië). Hij vond dit superleuk en ging in België op zoek naar een baan waar hij mocht karten. Vermits hij toen nog maar net 6 jaar was en nog te klein voor in een kart, moest er gewacht worden tot april 2016 vooraleer hij mocht deelnemen aan de Kids Race School bij Karting Genk. Al snel volgden zijn eerste clubhouse wedstrijden op het huurkartcircuit.

Trainen, trainen en nog eens trainen

Op 5 november rijdt hij zijn eerste rondjes in een micromax. Een week erna was zijn eerste eigen kart een feit. De opdracht was nu zoveel mogelijk rondjes te rijden om zo meer snelheid te krijgen. Daarin nam Papie (opa van Lenn) zijn rol als grootvader heel serieus waardoor er al snel getraind  werd op woensdagnamiddag, zaterdag en ja hoor... Zelfs de zondagen moesten eraan geloven.

Toen werd de GKS Academy opgericht, waarbij er in kleine groepjes wordt gewerkt onder leiding van Rick Dreezen  en Edgar Baadjou. Ondanks het verschil in snelheid van teamgenoten Tom en Douwe, leert Lenn veel van deze jongens. Samen met de tips van de jongens gaat zijn snelheid stap per stap omhoog. Hierdoor voelde Lenn zich helemaal klaar voor zijn eerste wedstrijd in de BMC competitie op het circuit in Kerpen.

Eerste wedstrijd, een leerrijke ervaring

Op 3 juni was het zover. Zijn eerste echte wedstrijd tussen de echte jongens. Het werd een hele leerrijke ervaring met als een speerpunt een inhaalmanoeuvre buitenom in de laatste ronde. Het resulteerde in een mooie 11de plaats in de eindstand.

Van de twee maanden vakantie heeft Lenn 7 weken in Italië doorgebracht met elke week twee trainingsdagen op het circuit South Garda Karting in Lonato. Hierin zat een week training samen met Rick en zijn maatje Douwe. Er werden weer kleine stapjes gezet waardoor we besloten om de wedstrijden die er nog waren af te werken om zo ervaring op te doen voor volgend seizoen. Dit resulteerde in zijn eerste podium plaats (3de plaats) op de laatste BNL.

Op de planning in 2018

Goed trainen, samen met zijn ploegmaten en met Rick om komend seizoen tijdens de BMC en BNL mooie resultaten te halen.