Olivier Jonckers

 

Olivier Jonckers

In het kort

Geboortedatum:16/08/2009
Woont in Sint Truiden
Klasse: Micro Max
Kampioenschappen: BMC / BNL
Resultaten 2018: Vice Rookie Kampioen BMC / 6e BNL

Historiek

Ik kreeg mijn eerste helm van de Sint...

Op zijn communiefeest kreeg ik een racepak als cadeau en ging hij voor de eerste keer kijken op de karting in Genk. Daarna had hij aan de Sint een helm gevraagd en ook gekregen. Om zijn licentie te behalen schreef hij zich in voor de GKS Kids Racing School. Hier leerde hij een kart te beheersen, de juiste lijnen rijden, remmen en sturen. ja, elke maand waren er de clubhousewedstrijden waarbij kinderen afzonderlijk in Kids en Rookie karts tegen mekaar rijden. Dit vond ik heel erg leuk omdat iedereen met dezelfde kart moest rijden. Maar ik kon niet wachten om het grote circuit op te gaan.

Clubhouse wedstrijden

Elke maand vonden er de clubhouse wedstrijden plaats, waarbij kinderen afzonderlijk in Kids en Rookie karts tegen mekaar strijden. Hier nam ik bijna elke maand aan deel... Maar ik kon niet wachten om het grote circuit op te gaan.

Veel vrienden gemaakt

Olivier rijdt in het GKS team met onder andere Douwe, Tom, Thomas, Lenn, Mathis, en nog anderen. Ze zien elkaar meerdere keren per week en buiten het rijden hebben ze ook veel plezier met elkaar rond het circuit.

Coaching

Olivier vindt dat hij de beste leraars ter wereld heeft: Edgar en Rick. Paul en Koen (CEO's Karting Genk) geven hier en daar ook heel goeie tips om nog sneller te worden. Olivier komt zo veel mogelijk te trainen (3 à 4 keer per week, na school en in het weekend) om zijn rondetijden te verbeteren, afspraak is wel dat hij goede punten op school haalt.