ToM Braeken

In het kort

Geboortedatum: 18/09/2008
Woont in Dilsen-Stokkem
Klasse: Micro Max
Kampioenschappen: BMC /  BNL /  Chrono / Eurofinale Pachfurt 
Resultaten 2017: Rookie kampioen  BMC / Vice kampioen BNL  / 3de EK Pachfurt / 5de overall BMC 
Resultaten 2018: Kampioen BMC / Kampioen BNL

Historiek

De kids race school was zijn eerste stap

Na zijn opleiding in de kids school (mei 2016) en Advanced academy (september 2016)te Genk, nam Tom deel aan enkele clubhouse races (2016). Dit beviel erg goed en zo werd er besloten een eigen wedstrijdkart aan te schaffen. Deze kwam er op zijn verjaardag. Sinds Tom voor zijn verjaardag een eigen kart kreeg is er geen houden meer aan. Om van het begin af aan een goede start te maken, staat Tom al onmiddellijk onder de goede begeleiding van het GKS Lemmens Team.

Grote stappen voorwaarts

Vanaf November 2016 komt daar de ervaring en training van niemand minder dan Rick Dreezen bij en worden er grote stappen voorwaarts gezet waardoor Tom na amper 4 maanden klaar is om zijn eerste wedstrijd te rijden.  Hij begint aan het seizoen 2017 zonder verwachtingen en met als hoofddoel ervaring op te doen, maar al snel blijkt dat hij het bestaande deelnemersveld goed kan volgen en hen zelfs kan uitdagen. De eerste resultaten lieten dan ook niet lang op zich wachten en Tom heeft zijn plek in de micro klasse bevestigd. Met als thuisbasis Karting Genk, is Tom een vaste waarde op het circuit waar je hem op ieder vrij moment kan terug vinden.

Never change a winning team

Zijn debuutjaar in de wedstrijdsport was zeer succesvol met bijna altijd een podiumplaats en een uitzonderlijk mooie race tijdens zijn debuut op het internationale circuit in Oostenrijk waar hij tijdens een thriller finale 3e werd. Ook won hij daar 2 heat races. Voor Tom was het rijden met de belgische vlag na het winnen van het Rookie kampioenschap één van de leukste ervaringen in 2017. Voor 2018... never change a winning team,  Tom blijft onder de GKS Lemmens Power vlag door racen en kijkt uit naar de wedstrijden. 

www.tombraekenkarting.com